Ügyfélszolgálatunk ( 9:00-17:00-ig)
Online rendelések (0-24 óráig )
061 633 3557
06 70 904 2074

Kártyafüggetlen készülékek nagy választékban!

A legjobb? - Huawei Mate 10 Pro

2017-ben is szép számmal bővült a felső kategória a mobilpiacon! Egyre magasabbak az elvárások a csúcsmobilok felé, ezt a Huawei új csúcstelefonja könnyed eleganciával ugrotta meg. A Huawei Mate 10 Pro kapcsán könnyebb lenne azt felsorolni, hogy miben nem kiemelkedő, de inkább nézzük, hogy mi az amiben erős. A lécet amúgy maga a Huawei tette magasra, nem véletlenül, ugyanis miután a kínaiak 2016-ban már az Apple-t is beelőzték az eladásokban, így a cél nyilvánvalóan az, hogy átvegyék a másik mobilóriás - Samsungtól az éllovas szerepét, ehhez pedig nem árt egy brutális tudással felvértezett telefont letenni az asztalra. Ennek következményeként a Mate 10 Pro bemutatása előtt már olyan, állítások láttak napvilágot, hogy a Mate 10, nem csak egy telefon, hanem egy mesterséges intelligenciával felvértezett gép, ami miatt joggal számíthattunk valami igazán nagy durranásra. Persze mint minden telefonnak, úgy a Huawei Mate 10 Pro-nak is vannak kisebb szépséghibái, például a jack-csatlakozó hiánya, vagy a "csak" 2160x1080 pixeles felbontású kijelző, de itt talán vége is a negatívumoknak.

Kijelző:
A Huawei Mate 10 Pro kijelzője a felbontását leszámítva minden tekintetben az egyik legjobb a piacon. A HDR 10 szabványt támogató AMOLED kijelző színhűsége, élénksége, fényereje páratlan, a 18:9-es képaránynak köszönhetően pedig a telefon vékonyabb is, mint elődje a Mate 9. A kijelző mérete lényegesen megnőtt, ugyanis a tavalyi 5,5" helyett idén már 6"-os kijelzőt találunk a készülékben, a kávamentességnek köszönhetően a képernyőt alul és felül csak egy egészen vékony keret szegélyezi, így összességében semmivel sem lett nagyobb, mint a tavalyi modell.

Mesterséges Intelligencia:
A Huawei Mate 10 Pro erejét jelzi, hogy az eszközbe a Huawei saját fejlesztésű HiSilicon Kirin 970 processzora került, ami 6 GB RAM-al van felvértezve, így teljesítményben simán tartja a lépést a Snapdragon és Exynos processzorokkal felszerelt konkurenciával. Ennek ellenére a Huawei nem elégedett meg a döntetlennel, így váratlant húzva egy NPU (Neural Processing Unit) segédprocesszort is raktak a telefonba, ami a mesterséges intelligenciát használó feladatokért felelős. A mesterséges intelligencia legnagyobb előnye rövid távon amúgy nem érzékelhető, a Huawei szerint ez a funkció a felhasználói szokások alapján optimalizálja a telefon teljesítményét, ami így több hónapnyi használat után sem lassul be, így ugyanolyan gyors marad, mint amikor először kapcsoltuk be a készüléket. Az NPU-nak vannak azért ennél látványosabb képességei is, mint például, hogy a telefon képes valós időben fordítani a beszélgetést vagy a fotókon is lefordítja az idegen nyelvű szövegeket. A Mate 10 bemutatásával egy időben az NPU kódját szabadon elérhetővé tették a fejlesztők számára, így várhatóan sorra érkeznek majd az olyan alkalmazások, amik egyre jobban és jobban kiaknázzák az egyedülálló segédprocesszorban rejlő lehetőségeket.

Kamera:
A Mate 10 is duál kamerával érkezik (melyek közül az egyik 20 megapixeles monokróm, a másik 12 megapixeles RGB kamera), a Huawei a gépi tanulás kiaknázásával oldotta meg a portréfotózás kérdését, ami egyértelműen 2017 legfontosabb trendje a mobilfotózásban. Emellett a mesterséges intelligenciának köszönhetően a telefon arra is képes, hogy felismerje, milyen témát fotózunk, és ehhez igazítsa a kamera beállításait. Szuper!

Akkumulátor:
Még mindig van mit megemlíteni: A Huawei Mate 10 Pro verhetetlen az akkumulátor képességeit illetően is és itt nem csak kizárólag az üzemidőre gondolunk. A 4000 mAh-os akkumulátor nem csak a készenléti ideje páratlan a csúcstelefonok között, de a töltési sebessége is elképesztő!
A gyors töltésnek köszönhetően mindössze 50 percre van szüksége a készüléknek, hogy 80%-ra feltöltsön az akksi, ami a méretes akkumulátor és a remek energiafelhasználás miatt már több mint egy napra elegendő energiával látja el a telefont.

Szoftver:
Az operációs rendszer tekintetében, természetesen a készülék már az Android 8.0-val érkezik, itt meg is jegyeznénk, hogy Magyarországon jelenleg a Mate 10 Pro az egyetlen, szolgáltatóknál is kapható telefon, amin már az új Android fut.

Ár:
A Huawei Mate 10 Pro, 255 000-Ft-os áron startol, hálózatfüggetlen verzióban. Ez a mai árakat nézve, nem tűnik olcsónak, de a felső kategóriába szánt készülék közül mégis az egyik legolcsóbb. Aki ebben az árkategóriában nézegeti a készülékeket, annak érdemes lesz elgondolkodni rajta, mert sok olyan egyedi megoldással van felszerelve, amit a Samsung vagy az Apple csúcstelefonjai még egyáltalán nem vagy csak korlátozottan tudnak nem beszélve a prémium márkák feláráról!