Ez a domain és webáruház eladó! érdeklődni csak emailben itt: elado@west-tel.hu

Ez a domain és webáruház eladó! elado@west-tel.hu

Apple Keynote 2018. szeptember 12. - iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, Apple Watch 4.

Tegnap megrendezte az Apple a 2018-as őszi Keynote-ját, melyen bemutatta a 2018/2019-es újdonságokat. Ezen az eseményen debütáltak az új iPhone-ok és a 4. generációs Apple Watch. Nézzük is milyen újdonságokra számíthatunk.

Apple Watch 4. generáció

Az Apple okos órájának sikere töretlen és az immáron 4. generációjához érkező Apple Watch rengeteg újdonságot hoz a felhasználónak. Első és legszembetűnőbb változás, hogy az eddig 38mm és 42mm-es verziókat 40mm és 44mm váltja. Ez azért volt indokolt, hogy meg tudják növelni a kijelzőt. így már szinte itt is kávamentes felületet kapunk. Több designbeli változás nincs, a korona a régi helyén maradt, és kezelni továbbra is az érintőképernyőn keresztül tudjuk. Ami viszont új, hogy most már a digitális koronára is jut heptikus visszajelzés, ami egy fontos funkciót is rejt. A korona ugyanis magában foglal egy EKG szenzort, amihez csak az ujjunkat kell a korona pontjára helyezni és fél perc elteltével meg is kapjuk az eredményt. Mondhatni, hogy az Apple nagyon figyel az egészségünkre. Kicsit gyorsabb is lett az óra, illetve, az üzemidő terén is kapunk egy kis pluszt. Színekben arany, ezüst és grafit szürkében vásárolhatjuk meg szeptember 28.-tól, az alumínium, Bluetooth 5.0-ás verziót 147 990-Ft-tól (40mm) és 157 990-Ft-tól (44mm). A GPS-es változat Magyarországon egyenlőre nem elérhető.  A WatchOS 5 szeptember 17-től tölthető le.

Apple iPhone Xs és iPhone Xs Max

A tavaly bemutatott iPhone X volt az első úgynevezett teljes kijelzős iPhone, ami száműzte a jól bevált Touch ID - ujjlenyomatolvasót és helyére érkezett a "notch-ba" foglalt TrueDepth kamera és a FaceID. Ezen felbuzdulva, idén nem kapunk design béli különbséget az iPhone Xs esetében. Maradt az eredeti, 5,8"-os Super Retina OLED kijelző, 1125 x 2436 pixeles felbontással, míg az iPhone Xs Max az eddigi Plus modellek méretét, de egy 6,5"-os szintén Super Retina OLED megjelenítőt és 1242 x 2688 pixel felbontást kapott. A változásokat belül kell keresnünk. 65%-al nőtt a dinamika tartomány, van HDR10 és Dolby Vision támogatás. Megújult a készüléket borító üvegburkolat, ennek köszönhetően karcállóbb és talán strapabíróbbak is lesznek a készülékek. Végre kijelentették, hogy az IP68-as védelemnek köszönhetően, 2 méter mélyen akár 30 percet is kibír a telefon a por állóság mellett. Az új telefonokban már az A12 Bionic chipszett dolgozik, ami az első, 7 nanométeres gyártástechnológiával készülő rendszerchip, Bravó! A RAM is növekedett, immáron 4 GB áll rendelkezésünkre. A kamerákat illetően, felbontásban nincs változás, maradt a 12 Mpx-es duál rendszer, de immár mind a két lencse rendelkezik optikai képstabilizátorral és a szoftveres oldal is változott. A HDR magának szabályozza az effekt intenzitását, illetve állítható mélységélességet kapunk és megérkezett a sztereó hangfelvétel a videókhoz. Akkumulátor kapacitást nem közöltek, de az Apple szerint az Xs esetén fél, az Xs Max modell esetén másfél órával hosszabb üzemidőt lehet elérni a méretbeli elődökhöz képest. Tárhely kapacitás növekedés is történt, így az eddig megszokott 64 GB és 256 GB-os modell mellé bejött egy 512 GB-al szerelt változat is. A végére pedig egy oly sokak által várt "fícsör" DSDS! Igen, az új készülékek megkapták a Dual SIM lehetőségét, így akár egyszerre két szolgáltató "kártyáját" is használhatjuk. Az idézőjel, nem véletlen, ugyanis, mint azt már megszokhattuk az Apple-től, ebben is újat akar mutatni, ennek megfelelően, 1 SIM tálcát kapunk továbbra is, ám megkapjuk az eSIM lehetőséget, ami az embedded SIM rövidítése és lényege, hogy egy alaplapra integrált, aprócska chip, ami kevesebb helyet foglal mint egy fizikális SIM kártyás megoldás, plusz cserélgetni sem kell. Ennek ellenére a kínai piac kapni fog fizikális két SIM tálcás verziót. Az, hogy Magyarországon mikor tudjuk igénybe venni ezt a jövőbe mutató szolgáltatást, még rejtély, de bízunk benne, hogy hamarosan. És akkor a fekete leves... Az árakat tekintve, az iPhone Xs 64 GB - 399 990-Ft-on fog nyitni, míg az iPhone Xs Max 439 990-Ft-on. A csúcsok csúcsa az 512 GB tárhellyel szerelt Xs Max, pedig nem kevesebb mint 577 990 Ft-tól lehet a miénk szeptember 28.-tól fehér/ezüst, space gray és arany színben.

iPhone Xr

A pár éve bemutatott "színes" iPhone volt az 5c, ami nem volt egy siker modell, de annál több színben volt elérhető. 2018-ban úgy gondolták Cupertinoban, hogy ismét csinálnak egy "olcsó" és színes iPhone-t, ez lett az iPhone Xr. A telefon, a fekete, fehér színek mellett  sárga, korall, kék, és PRODUCT RED színekben lesz elérhető. A rengeteg színvariánsból már számíthatunk arra, hogy ennél a modellnél nagy csoda nem lesz. Designban az iPhone 8-at váltja, de annál azért látványosabb, ugyanis ebben az esetben is egy notchal ellátott kijelzőt kapunk, Touch ID nélkül. A Liquid Retina fantázianév mögött, LCD technológia és 822 x 1179 pixel felbontás rejtőzik. Az anyaghasználatra nem lehet panasz, hozza az Apple által elvártakat. A kamera 12 Mpx, de csak egy optika van és nincs optikai zoom. Az Apple A12 Bionic chipset ebben a modellben is képviselteti magát, de csak 3 GB RAM-mal, illetve 64/128/256 GB-os belső tárhely kapacitással. "Olcsó" modellről lévén szó, ebben az esetben nem lesz 512 GB-os variáns. Akkumulátor kapacitást itt sem tudunk, de valószínű, hogy az LCD kijelzőnek köszönhetően, itt kapjuk a leghosszabb üzemidőt. Árazás! 2018-ban a legolcsóbb új iPhone 299 990-Ft-tól indul 64 GB tárhellyel, míg a plafont jelentő 256 GB-os változatért, 359 990-Ft-ot kell letennünk az asztalra.