Ez a domain és webáruház eladó! érdeklődni csak emailben itt: elado@west-tel.hu

Ez a domain és webáruház eladó! elado@west-tel.hu

Android szoftverfrissítés

Szeretné, ha a legújabb Android verzió futna a mobiltelefonján? Mindössze néhány kattintással biztonságosan ellenőrizni tudja, hogy az adott telefontípushoz van-e újabb Android szoftver változat. Ha elérhető új verzió, akkor az, pár perc alatt telepíthető a készülékre. Az alább leírt frissítési módok a legtöbb Android alapú mobiltelefon és táblagép esetében működnek, de előfordulhat egy-egy márka típusnál, hogy egyedi módon kell végrehajtani az Androidos szoftverfrissítést.

 

A következőkben lépésről lépésre végigvesszük az Android szoftverfrissítés folyamatait, hogy a végén sikeresen települjön az új szoftver a mobiltelefonunkra.

Android szoftver frissítése a mobiltelefonról:

  • Lépj be az Andoridos mobiltelefon Beállítások menüjébe.
  • Görgesse lefelé, amíg meg nem találja a Telefonról/Telefon névjegye opciót, kattintson rá.
  • Válassza ki a Szoftver frissítése opciót. A frissítés opció a következő feliratokkal érhető el: Szoftver frissítés (Software update)/Rendszer frissítés (System update).
  • Végül kattintson a Szofver frissítés keresése pontra. Ekkor az Androidos mobiltelefon ellenőrzi, hogy elérhető-e újabb verzió. A legtöbb mobiltelefon, ehhez megköveteli, hogy egy drótnélküli (wi-fi) hálózathoz csatlakozzon.
  • Kattintson az új verzió telepítésére. Nagyon fontos, hogy pontosan kövesse az itt leírtakat, mert a frissítés megszakítása komoly problémákhoz vezethet.

Android szoftver frissítése USB-n keresztül a számítógépről:

  • Csatlakoztassa a mobilt USB-n keresztül a számítógéphez.
  • Indítsa el az Androidos mobiltelefonhoz kapott felhasználói programot.
  • Keresse meg a Telefonfrissítés ellenőrzése opciót, indítsa el. Ekkor a számítógép ellenőrzi, hogy van-e új Android verzió, ami a mobiltelefonhoz elérhető, ha igen, akkor indítsa el a frissítést.

Tippek Android szoftverfrissítéshez:

Legyen türelmes, mindenképpen a gyári frissítési opciót válassza, nem érdemes trükközni, hiszen így elkerülhető az esetleges hibák, amik adott esetben azt is jelenthetik, hogy nem fog elindulni az Androidos mobiltelefon. A frissítés keresését automatizálhatja is, amikor a Frissítés menüben, bejelöli az Automatikus szoftverfrissítés opciót. A szoftverfrissítéshez szüksége lehet Internet kapcsolatra (wifi-n keresztül) vagy USB kapcsolat és számítógép.

Figyelmeztetések Android szoftverfrissítéshez:

Mindenképpen a gyári frissítést alkalmazza, mert egyéb esetben előfordulhat, hogy nem tudja elindítani a mobiltelefont. Habár az Android egységes rendszer, de az eltérő mobil márkák és típusok esetében lehetnek apróbb különbségek a frissítés keresése és a telepítés során, kövesse mindig a mobiltelefon által jelzett utasításokat. Ha elakad, akkor hívja fel az ügyfélszolgálatot, ahol a telefont vásárolta.